banner
csik

a gBh resalcon

 

gBh resalcon a környezet védelméért

Ez a föld, amin élünk. Vigyáznunk kell rá. Nincs több belőle, mi pedig pusztítjuk. Talán közhely, de igaz, és napról napra igazabb lesz.


A levegőszennyezés


Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése szerint „Európában 1990 óta számos légszennyező anyagkibocsátása jelentősen visszaesett, így a régió levegőjének minősége jobb lett. Ugyanakkor viszont a részecskés anyag és a levegőben található ózon koncentrációja 1997 óta a kibocsátás visszaesése ellenére sem mutat jelentős javulást. Európa városi népességének jelentős része még mindig olyan helyeken él, ahol bizonyos levegőminőségi értékek túllépik (az emberi egészség védelme érdekében meghatározott) uniós határértékeket. Számos ország a 2010-re jogilag kötelező, négy fontos légszennyező anyagra vonatkozóan megállapított határértékek közül is legalább egyet valószínűleg túllép. A légszennyezésnek való kitettség csökkentése változatlanul fontos ügy.”
Európában, de mi a helyzet Ázsiával, ahol a káros anyag kibocsátás továbbra is növekvő tendenciát mutat, vagy az USA –val, ahol például a széndioxid kibocsátás a mai napig elképesztő méreteket ölt?
Ázsia, Ausztrália és Óceánia a világ CO2 mennyiségének egyharmadát bocsátja ki, Észak-Amerika további 28 %-t. Ez a két terület a globális kibocsátás majdnem 60 %-át adja. Ámbár a két terület majdnem ugyanannyi mennyiségû széndioxidot bocsát ki évente, de ennek az oka különbözõ. Körülbelül a világ népességének 61 %-a él Ázsia, Ausztrália és Óceánia területén, ahol a nagy széndioxid kibocsátás oka az ott élõ emberek magas száma, de csak a népesség 5 %-a él Észak-Amerikában, ahol az ok a különbözõ formában meglevõ nagyon magasenergiafogyasztás. Erre a problémára részben megoldást jelent a gBh resalcon hőszigetelés használata, mivel alkalmazásával a fűtés 30 - 90 % -kal csökkenthető, vagyis az abból eredő károsanyag kibocsátás is.

 

Hulladék


Európában évente fejenként mintegy 500 kilogrammnyi hulladék keletkezik. Ennek azonban csak kevesebb mint harmadát hasznosítják újra, a szemét termelése pedig gyorsabban nő, mint a gazdaság.
A polisztirol csomagolóanyag-hulladék aránya az összes hulladékhoz képest mintegy 10 térfogat%, mivel annak nem a tömege, hanem a térfogata elképesztő mennyiség: 1 tonna = 30-50 m3 !
A gBh resalcon hőszigetelés polisztirol tartalma a polisztirol csomagolóanyag ledarálásából nyert őrlemény. Semmilyen egyéb kezelést nem igényel. Mivel az EU messzemenőkig támogatja a hulladék újrahasznosítást, a gBh resalcon -t gyártó cégek anyagi előnyre, ezáltal pedig jelentős piaci előnyre tehetnek szert a konkurenshőszigetelő anyagok gyártóihoz képest.

 

kivitelezés - könnyűszerkezetes épületek a téglaház tömörségével
mérési eredmények
környezetvédelem
video
panelprogram
térkép
cégünkről
kapcsolat