banner
csik

a gBh resalcon

gBh resalcon könnyűszerkezetes házat építünk Önnek

Mintaház 1

Ez a 62,2 m2 alapterületű gBh resalcon könnyűszerkezetes ház szerkezetkész állapotban már *** 6 075 000 Ft -tól az Öné lehet.

RESALCON HOUSE TECHNOLOGY

Egy ideális ház biztonságos, egyszerűen és gyorsan felépíthető, mégis igen szilárd és nemcsak a felépítése, hanem a fenntartása is gazdaságos, vagyis ALACSONY ENERGIAIGÉNYŰ.
A gBh resalcon–ból építhető könnyűszerkezetes ház ilyen. Felépítése annyi időt vesz csupán igénybe, mint egy átlagos könnyűszerkezetes házé, vagyis a hagyományos téglaházhoz képest tízszer gyorsabban készüljhet el. Szilárdsága azonban inkább a téglaépületéhez hasonlít. Bár önmagában nem teherhordó, mégis tömörsége miatt a téglafal érzetét kelti.

A gBh resalcon könnyűbeton térfogatsűrűsége egyenesen arányos a nyomószilárdságával, vagyis minél könnyebb az anyag annál kevésbé terhelhető. Mindez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a 300 kg/m3 térfogat-sűrűségű anyag lépésálló (1,4 N/mm2), alkalmas födém szigetelésére, esetleg 3-5 cm vastag tábla szeletelhető belőle, például utólagos hőszigetelés esetén a táblák zsaluként alkalmazhatóak, így a könnyű (max. 100 kg/m3 térfogat-sűrűségű) anyagot mögé öntve sík felületű homogén hőszigetelő réteg keletkezik, igen gyors kivitelezéssel. A 200 kg/m3 térfogat-sűrűségűnél könnyebb anyag kitöltő falazatként alkalmazható. Teherhordó falazat kialakítása a 400 kg/m3 térfogat-sűrűségű anyagból lehetséges, melynek nyomószilárdsága az Ytong –éhoz hasonló.

Gyakorlati használatra az alábbi igen hatékony építési technológiák alkalmasak:

1. Táblás technológia (2003. óta

Könnyűszerkezetes ház építésére kiválóan alkalmas a kb. 230 kg/m3 térfogat-sűrűségű gBh resalcon könnyűbeton tábla. Az acél, vagy fa teherhordó szerkezetre kívül-belül ilyen gBh resalcon tábla kerül, a köztes részt folyékony, max. 100 kg/m3 térfogat-sűrűségű gBh resalcon tölti ki.

2. Zsaluba öntött technológia

A könnyűszerkezetet kívül - belül felzsaluzzuk, és 200 kg/m3 térfogat-sűrűségű, folyékony gBh resalcon könnyűbetonnal töltjük ki. 1 - 2 nap múlva a zsalut eltávolítjuk, száradás után tetszőleges felületképzést alkalmazunk (vakolat, díszkő, lambéria, stb.)

kivitelezés
mérési eredmények
környezetvédelem
video
panelprogram
térkép
cégünkről
kapcsolat
   
   
   
   

Házépítés a valóságban

1. Ön kiválasztja a meglévő terveink közül azt, amelyik a legjobban megfelel az elképzeléseinek (természetesen használhatjuk az Ön saját, már meglévő terveit, akkor is, ha nem könnyűszerkezetes technológiára alapul, mivel minden terv átalakítható úgy, hogy a RESALCON HOUSE TECHNOLOGY alkalmazható legyen).

2. Elkészítjük a szerkezet fogadására alkalmas házalapot pincével, vagy anélkül.

3. Felépítjük a szerkezetet, majd a Táblás, vagy a Zsaluba öntött technológiával felépítjük az Ön házát.